Tendințe în waterjet; backsplash și amenajari interioare

Termenul de backsplash este încă unul care va intra în vorbirea curentă, în referirile curente ale firmelor de amenajări interioare sau cele care oferă servicii de tăiere cu jet de apă. Ce este backsplash? Cel puțin pentru subiectul textului nostru vom întâlni noțiunea atunci când se vorbește de bucătării, holuri sau chiar băi. În cea mai folosită accepțiune backsplash se referă la acel spațiu aflat între marginea superioară a blatului și limita inferioară a corpurilor superioare dintr-o bucătărie.

amenajari interioare obtinute waterjet

Spațiul la care ne referim excelează printr-o nevoie permanentă de întreținere. Este locul aflat în imediata vecinătate a aragazului sau a plitei electrice. Prin urmare acolo sar mereu stropi de ulei, de mâncare, aburi care pătează ș.a.m.d. Numai cine nu gătește sau nu are nevastă gospodină nu știe acest lucru. Este locul care trebuie mereu și mereu curățat, iar firmele de amenajări și de decorațiuni interioare au sesizat imediat potențialul. Ca și cei care prestează servicii waterjet dealtfel.

backsplash

Backsplash-ul este și o rampă de lansare pentru firmele care oferă lucrări prin tăiere cu jet de apă. Așa numitele waterjet-works, teritoriu care, iată, începe să fie tot mai atrăgător pentru o anumită specie de artiști.

Backsplash corporatist

Dacă backsplash intră în forță cu ajutorul „corporatiștilor ” și a tinerilor din clasa de mijloc din ce în ce mai numeroasă, trebuie să constatăm că și distribuția artei la pachet, a magazinelor și distribuitorilor de amenajări interioare cunoaște acest proces. Ofertanții de servicii de waterjet, printre care ne numărăm și noi, cei de la EasyCut, găsesc la rândul lor un câmp mare de acțiune.

decoratiuni realizate prin waterjet

Prin prelucrarea/debitarea materialelor cu mașini de genul OMAX (tăiere cu jet de apă sub presiune) se obțin lucrări remarcabile. Vă sugerăm să apelați la serviciile noastre de proiectare și execuție. Garantăm nu doar lucrări de finețe și calitate superioară, ci și prețuri net superioare. Iar dacă doriți să vă faceți o idee despre cum se lucrează aici, în România, și cum se tratează waterjet-ul peste Ocean, vă veți putea face o idee din rândurile următoare. Singura deosebire, sau asemănare, cum doriți, este că la o calitate absolut comparabilă, noi oferim prețuri extrem de avantajoase.

Drepturi de autor pentru bucătării

Waterjet works” este o firmă din Dallas care se ocupă exclusiv de lucrări de acest gen. Ei nu fac absolut nimic altceva decât să taie cu OMAX-urile lor și să vândă. WW se deosebesc însă de alte companii americane care, la rândul lor, taie de dimineață până seara, prin faptul că nu taie doar metale. Nu taie doar plăci ceramice. Există astfel de specificități bazate pe profile unice de activitate, oarecum asemănătoare cu profilele monoindustriale ale multor vechi localități din România, care au început „să crape” la primele șocuri ale pieței libere.

waterjet works

Cei de la WW, spuneam, taie orice, iar una dintre marile lor idei este aceasta cu backsplash-urile. O astfel de lucrare ambalată și pregătită să fie expediată costă de la 3000 de dolari. Care este însă marea diferență, de unde vin aceste prețuri considerate a fi mari în România!? Din drepturile de autor. În America, să cumperi ceva original, ceva ce numai tu poți avea, asta se plătește destul de bine. Trebuie să cumperi proiectul sau, cel puțin, să plătești o parte din el.

Arhitecții și proiectanții de la WW își înregistrează desenele și lucrările, acestea fiind protejate prin lege. Nu poți pur și simplu să le copiezi modelul și apoi să-l revinzi, cum fac o parte dintre concurenții noștri. Toate lucrările lor sunt protejate de legea copyright-ului. Desigur că poți să te inspiri, să copiezi cât poți de mult un proiect, o lucrare făcută la o mașină de tăiere cu jet de apă, dar nu poți vinde mai departe. Ai intra sub incidența legii.

Philip Einsohn, reprezentant al normalității

philip einsohn            Directorul companiei, dl. Philip Einsohn, fondatorul acesteia, artistul principal este absolvent de universitate, are o diplomă în arte vizuale. Este dacă vreți ilustrarea unei situații absolut normale, respectiv aceea de a face ceea ce știi, de a conduce o firmă despre care ai învățat cum se face. O caracteristică a mediului privat de business și a firmelor cu capital de stat din Occident. Spre deosebire de România, unde  fi conducător de unitate cu capital de stat este o sinecură obținută politic.

WW este exempul unei firme care s-a răspândit în toată America de Nord, filialele ei nefăcând altceva, cum am spus, decât să taie toate tipurile de materiale. Ideea este că taie după idei originale. Dintre cele mai importante lucrări ale celor de la WW nu se poate să nu amintim lucrări realizate pentru Smithsonian Hirshhorn Museum, Institutul de artă din Chicago, Museul de Artă Contemporană din Houston, Museul de Artă Contemporană din Los Angeles (MOCA) și mai sunt…

De ce am enumerat (doar) muzeele de artă modernă!? Poate tocmai pentru că dorim să subliniem întrepătrunderea artei cu waterjetul sub orice formă de expresie artistică. Mașinile de tăiat cu jet de apă sub presiune nu mai sunt percepute doar ca scule tăietoare, ci drept mijloace de exprimare. Mijloace prin care ideile artistice își găsesc aplicabilitatea și aplicarea.

Iar backsplash-ul nu este decât o tendință de exprimare a artei moderne. Prin piese destinate amatorilor de artă și pe care să o „consume” în amenajări interioare de cea mai bună calitate.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?