Tăierea cu jet de apă, profesionism și performanță

Există mai multe feluri de oameni care au tangență cu water jet cutting-ul, respectiv cu tăierea cu jet de apă. Și probabil că punctul de vedere care ne interesează pe noi este acela al implicării și „pătrunderii” tehnologiei în pielea acestora. Iar acest lucru în paralel cu cât de mult lasă (și doresc) să se vadă implicarea și conexiunile pe care le au cu acest procedeu revoluționar de pelucrare a materialelor.

S-o luăm pe rând.

Când water jet cutting-ul este un accesoriu

Jamison Go este un doctorand în inginerie mecanică din Cambridge (Massachusetts, SUA) care foloseste tăierea cu jet de apă în proiectele lui de robotică. Exact așa. Dacă vom citi blogul lui, vom constata că folosește piese obținute realizate prin intermediul tehnologiei water jet. Blogul lui „+C : The Variable Constant” folosește descrieri exacte ale lucrărilor sale din domeniul roboticii. Despre unele piese chiar așa se și exprimă: piesa a fost realizată prin tăierea cu jet de apă…

L-am ales pe Jamison Go pentru că el exprimă un model de comunicare. Acela al oamenilor care-și transmit ideile în mod discret, în interiorul unui grup. Felul în care și-a construit site-ul ne relevă acest aspect, blogul său fiind absolut nerelevant din punct de vedere comercial. Dar plin de informație tehnică, științifică dacă vreți… Pentru acest tip de specialiști informația se transmite în interiorul unui cerc restrâns.

taierea cu jet de apa ca arta

Cand se face artă prin tehnologia de tăiere cu jet de apă

Ingineria ca profesie

Gregory Engineering” este un model de afacere bazat (și) pe tăierea cu jet de apă. Aparține unei familii din Picton, un orășel din Noua Zeelandă. Vă veți pune întrebarea de ce am ales acest model? Pentru că are toate caracteristicile unui succes zonal. Familia Gregory, Jason și Pauline, trăiesc din mica lor firmă, din proiectele și lucrările lor cu caracter ingineresc.

Aria declarată a comunicării lor este destinată zonei orășelului acela mic de la celălalt capăt al lumii. În mod sigur, acolo, tăierea cu jet de apă are valențe limitate. Este vorba de o insulă, e adevărat ceva mai răsărită și care reprezintă chiar o națiune. Dar, totuși, o insulă unde producția națională nu se bazează prioritar pe industrie, tehnologie sau prelucrări ale metalelor.

Tăierea cu jet de apă la modul performant

Obținerea de performanțe cuantificabile este caracteristică pentru continentul european, evident, alături de spiritul american. Tăierea cu jet de apă are în spațiul economic al UE puternice accente concurențiale. Ori, în aceste condiții, firme ca EasyCut sunt reprezentative. Performanța este unul din obiective, să faci produse dintr-o paletă impresionantă de materiale, să debitezi piese cu o precizie și finețe uluitoare, toate reprezintă acel „quelque chose” care face diferența.

Comunicarea aleasă de EasyCut, felul în care-și prezintă produsele obținute prin tăierea cu jet de apă, toate reprezintă ingrediente ale unei rețete de succes.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?