Despre taiere cu jet de apa, un slalom printre jucarii

Jucariile realizate prin procedeul de taiere cu jet de apa sunt mult mai atractive pentru cei mici. Aceasta din cauza ca sunt lipsite de muchiile ascuțite care-i pot răni.

taiere cu jet de apa

După cum vă relatam în articolele noastre anterioare, cele care fac referire la avantajele tăierii cu jet de apă. De fapt, condițiile de siguranță impuse la fabricarea jucariilor sunt reglementate si de directivele Uniunii Europene.

EasyCut.ro isi propune sa realizeze cat mai multe jucarii aplicand această tehnologie. Mai mult, particularitățile utilajelor noastre ne permit să tăiem din cele mai diverse materiale refolosibile. Tăierea cu jet de apă permite folosirea bucăților de material pe care alții le-ar arunca în coșul cu materiale refolosibile.

Demonstratii inedite de taiere cu jet de apa

Cum spuneam mai sus, din bucati de materiale care altfel par nefolosibile se pot face lucrari inedite. Nu obtineti doar economii la materialele de productie scumpe, dar prin avantajul dat de tehnologia de taiere cu jet de apa rezulta o noua utilizare. Bucăti de piele, de otel inoxidabil, toate sunt materiale scumpe si a caror reciclare este preferabila.

Mai jos aveti un clip care arata cat de fin se poate taia o bucata de piele. Aceasta va putea fi folosită in industria usoara la fabricarea jucariilor. Sau in marochinarie la obtinerea unor elemente de decor. Taierea bucatilor de piele altfel se realizeaza manual sau cu masini speciale. Insa niciodata atat de fin, de precis si in forme atat de complicate ca la o taiere cu jet de apa, suntem convinsi ca realizati acest lucru.

In articolul despre traforaj, acela in care spuneam ca mestesugul a fost aproape eliminat de pe piata datorita acestei tehnologii, facem referire tot la costuri si la obtinerea de forme mai complicate cu ajutorul water cuttingului. Video-ul de mai jos demonstrează acuratețea unei astfel de operații.

Însă poate cea mai remarcabilă diferență este viteza. Comparați timpul de realizare din placaj cu metoda de traforaj clasică, față de cea cu taiere cu jet de apa! Practic nu sunt termeni de comparatie.

Debitare cu jet de apa sau cand oamenii nu au ce face

Încheiem materialul blogului nostru prin repetarea faptului ca exista o categorie de oameni care vor avea mereu preocuparea de a distruge. Mă rog, atata vreme cat exista oameni care nu fac nimic, vor fi si oameni care distrug chiar tot. Până si la copii este valabil. Va redam o secventa in care copii folosesc o taiere cu jet de apa in scopul de a desface o alta jucarie.

Pana la urma, actiunea lor are si o latura educativa. Pe de o parte copiii invata ce este acela un dispozitiv de taiere cu jet de apa. Iar pe de alta parte, vor observa cum se fac anumite lucruri. Ca in materialul de mai jos.

 

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?