Piese de schimb obținute prin tăiere cu jet de apă

Industria auto evoluează în fiecare an, iar conexiunea acesteia cu serviciile de tăiere cu jet de apă sub presiune este deja o realitate. Firmele din industria automotive se adaptează și se schimbă mereu, realitățile pieții fiind cele care dictează tonul. Astfel, în fiecare an apar modele noi iar sectorul de piese OEM și aftermarket se află sub o presiune constantă. Exagerând puțin, așa apar mașinile de epocă…

pies ede schimb taiate cu jet de apa

Piese de schimb deosebit de complexe. Unicate si de serie mica produse prin taiere cu jet de apa sub presiune

Ce se întâmplă cu modelele de autoturisme care, din ce în ce mai repede, devin modele vechi? Din fericire, răspunsul stă și el în evoluția tehnologică. Astăzi, numeroase piese de schimb pot fi produse prin procedee de tăiere cu jet de apă. Mai repede, mai ieftin, mai ușor și mai comod.

Cititorii noștri au auzit probabil de poveștile cu vechile mașini Trabant și Wartburg la care, ca să găsești o garnitură de chiuloasă de schimb, de exemplu, înainte de 1989 era un adevărat calvar. Inventivitatea românească nu a cunoscut limite, astfel că aceste piese de schimb se confecționau din coperți de dosare îmbibate în vaselină. Erau perfect funcționale dar asta și datorită principiului simplu de fabricare și funcționare a respectivelor mașini.

Revenind la avantajele producerii de piese de schimb prin prelucrări de tăiere cu jet de apă, dorim să vă sugerăm că metoda este perfectă și pentru mașinile de epocă sau pentru prototipuri. În acest sens, EasyCut.ro vă oferă o gamă extinsă de servicii.

Cum se obține o piesă prin tăiere cu jet de apă

În primul rând, pentru a obține o piesă de schimb pentru mașina dvs., este necesar să ne trimiteți desenul acesteia. Desenul ne va fi transmis în fișirere de tip CAD. Evident, suntem dispuși și la orice alt mod de transmitere a informației. Respectiv ne puteți contacta prin orice mijloc indicat în pagina noastră de contact.

Vă recomandăm să ne contactați pentru a obține o cotașie de preț pentru piesa dvs. Desigur că în anumite situații putem desena chiar noi piesa după o schiță pe care ne-o transmiteți. Comunicarea este esențială pentru orice piesă pe care o comandați de la noi.

Dacă piesa dvs se poate confecționa prin intermediul serviciilor oferite de easycut.ro atunci cu siguranță o vom face. Avem experiență în debitarea celor mai complexe forme, din cele mai diverse materiale. Prelucrăm oţeluri, fibra de carbon, răşini, plastic şi polipropilenă, etc….

Firme care desenează pentru tine

Serviciile de tăiere cu jet de apă, iar pe cale de consecință firmele ce produc piese de schimb cu caracteristici de unicat sau serie mică sunt deja o prezență evidentă pe internet. Mai mult, sfera serviciilor atinge și pe creatorii de software sau utilizatporii acestuia. Evident, vorbim de țări în care funcționează economica concurențială.

De exemplu, în SUA, firme de genul Bobcad.com lucrează ca parteneri cu producătorii de piese pentru industria automotive. Acestea execută desenele în fișiere CAD numai bune de a fi transpuse în producție. S-ar putea ca astfel de situații să găsim și în România, cu precizarea că nu le găsim site-urile sau acestea funcționează în sisteme integrate și nu pot ieși în evidență ca entități de sine stătătoare.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?