Litere volumetrice. Tăiem ce trebuie citit!

Prin tehnologia de tăiere cu jet de apă se poate tăia aproape orice. De fapt, ca să fim succinți, dacă dvs puteți desena ceva, noi putem tăia! Faptul că poți debita aproape orice material este ca o magie. Ești mereu provocat, mereu vin idei noi, lucrări noi.

Și ca să trecem pe un alt palier, să luăm de exemplu literele în relief. Diferite de literele volumetrice dar totuși ca o vrajă. Au trecut atâția ani de când literele domină viața noastră și totuși încă rămânem uimiți. Probabil că fiecare dintre noi ar vrea să-și aibă numele scris cu litere în relief. Pe ușa unui birou, ca semn al împlinirii carierei, pe soclul unei statui ca semn al nemuririi.

Fiecare ar vrea să aibă o firmă de succes. Cu numele scris mare (cu litere volumetrice) astfel încât să impresionăm. De fapt, acesta a și fost scopul primelor litere volumetrice. Numele unui magazin, de exemplu, scris mare, să se vadă de departe. Și când ajungi lângă el să zici: ăsta da magazin! Sau: ăsta da sediu de firmă… ăsta da hotel!

litere taiate cu jet de apa

Impresionați-vă clienții prin propria prezentare

Noi știm de Guttenberg, el a fost primul care a pus volumul unei litere să facă treabă. Adevărul este puțin altul, primele litere au fost din ceramică și le-au făcut chinezii. Dar nu asta este important pentru textul nostru ci răspunsul la o întrebare. De ce să tăiem cu jet de apă abraziv un nume din metal, o literă sau un cuvânt?

La drept vorbind, nu ne trebuie! Dar dacă vrem să impresionăm, dacă vrem ca firma noastră să fie ținută minte și să devină un punct de orientare în oraș (firma aia, cu litere mari și frumoase…) atunci vom face tot ce ne stă în putință ca să ieșim în evidență. Uneori, calitatea produselor noastre nu este suficientă ca să fim cunoscuți. Și folosim artificii din acestea, cu firma din litere volumetrice tăiate prin tehnologia de debitare cu jet de apă. Litere din oțel inoxidabil, de exemplu!

Ori dacă Gutenberg se chinuia cu literele, fiecare matriță fiind gravată manual, astăzi avem utilaje și procedee net superioare. Scrisul este o artă. Literele fac parte din artă și împreună cu marketingul te pot face cunoscut.

Numeroși artiști folosesc tehnologia de tăiere cu jet de apă pentru a-și face lucrările. Numeroși întreprinzători folosesc literele volumetrice pentru a-și transmite mesajul: aici este firma mea! Waterjet cuttingul a devenit un mijloc de expresie.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?