Vechii meseriași de garduri și idei de taiere cu jet de apă

Tehnologia de taiere cu jet de apa abraziv a reușit să dea la o parte vechii meseriași. Vorbim despre aceia care „știau” să facă porți, garduri și multe alte obiecte din metal. În urmă cu 30 de ani, un gard din fier forjat sau fier sudat se făcea după o muncă destul de laborioasă. Cel mai mare efort era să reușești să furi atât metal cât ai nevoie, pentru că altfel greu îl puteai obține. Apoi, destul de greu era să-l și transporți acolo unde urma să fie montat. Nimeni nu-și putea închipui o zi când brenerul si bomfaierul vor fi înlocuite tehnologic de taiere cu jet de apa.

Amintindu-ne vremurile de demult, să spuneam că despre „water jet cutting” în România nu se discuta. Revistele științifice și tehnologice nu pomeneau nimic despre taiere cu jet de apa. Chiar dacă „dincolo” acest procedeu era cunoscut și se folosea, desigur nu la amploarea și forța tehnologică actuală. Meseriașii noștri făceau însă vechile lor garduri din metal tăiat cu brenerul. Sau, dacă sunteți atenți la gardurile din jurul Bucreștiului, veți mai găsi garduri din resturi de la piese debitate prin ștanțare. Evident, furate din vechile uzine ale patriei.

Furtul de metal din uzine era unul din motivele pentru care un gard era totuși ieftin de făcut. Mai ales că-l puteai plăti cu țuică. Și tot furtul de metal a fost decisiv în eliminarea vechilor „meseriași”. Mai bine zis faptul că nu se mai (prea) poate fura.

Garduri metalice realizate prin taiere cu jet de apa

finisare-asamblare dupa taiere cu jet de apa

Realizarea unui gard metalic prin taiere cu jet de apa presupune mai putina manopera de finisare, chiar foarte putina

Astăzi, un gard se (poate) face altfel. Prin taiere cu jet de apa el poate fi mai ieftin, mai frumos și fără a induce frica de poliție. Meseriașii din ziua de azi înțeleg altfel noțiunea de abraziv. Și sunt cu totul altfel de oameni. Sunt tineri, lucrează la computer și folosesc mașinile care aduc munca la nivel de artă. Desigur, este doar o opțiune, munca a fost întotdeauna o opțiune!

Spuneam că vechile garduri din metal încep să fie înlocuite de piese excelente făcute prin taiere cu jet de apa abraziv. O firmă din Australia a dus proiectarea și construcția de garduri la un nivel estetic deosebit. Mai mult, clienții pot comanda prin poștă piesele din gardurile pe care le doresc, după modele predefinite sau originale și personalizate.

Expedierea prin poștă a unui gard metalic este perfect plauzibilă și în România, chiar Easycut.ro fiind pregătită să se implice în astfel de proiecte.

Un gard metalic realizat prin tehnologia de taiere cu jet de apa abraziv va fi ieftin. În comparație cu realizarea prin alte procedee de prelucrare mecanică, respectiv sudură sau forjă. Presupunem că doriți un gard din metal deosebit și special pentru proprietatea dvs. Apoi, bănuim că excludeți varinta de furt de metal, acest lucru nu mai este posibil!

O parte din noii meseriași îi puteți găsi la Metal Show, dacă nu cumva ați trecut deja pe acolo.

Piesele decorative de metal realizate de Easycut.ro sunt ieftine doar în sensul că înglobează o tehnologie eficientă. Altfel, munca și creativitatea se vând la prețuri corecte.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?