Învață să-ți faci un briceag!

Tehnologia de debitare cu jet de apa vă poate alunga plictiseala briceagului unic!

Pe vremuri exista un veșnic briceag în formă de pește! Economia socialistă nu putea produce mai mult pentru că nu avea imaginație. Era suficient un singur model de briceag. Omniprezent. Cu el se deschideau conserve, cu el se mânca, era bun pentru altoit, infractorii deschideau lacăte cu el, copiii-și făceau fluiere și scrijeleau băncile școlii sau scriau pe copaci „Love”, ce mai, era briceagul bun la toate! Ba mai mult, prin revista „Pentru Patrie” se relata odată și o crimă făcută cu un briceag în formă de pește…

Asta însemna plictiseala briceagului unic. Și cum se alungă astfel de tristeți cu debitarea cu jet de apa!?

Jimmy creează prin debitare cu jet de apa

Jimmy Diresta face obiecte din metal. Stăpânește tehnica de tăiere cu jet de apă. După cum veți observa în site-ul lui nici alte tehnici de prelucrare n-au foarte multe secrete pentru el.

jimmy diresta despre debitare cu jet de apa

 

Este unul din acei artiști americani, nonconformiști și celebri. (În cazul lui Jimmy, celebritatea juvenilă a început când tatăl său îl certa pentru dezordinea din atelierul din garaj. Atunci, copiii din vecinătate se adunau și căscau gura pe-afară ascultând cum Jimmy este certat…) Diresta a fost unul din artiștii care s-au văzut de mici. Adică se știa că va fi ceva cu Jimmy dacă va apuca majoratul. Nimeni însă nu se gândea că el chiar va face lucruri. Iar unele dintre acestea tăiate cu jet de apă.

parti componente briceag obtinute prin taiere cu jet de apa

Revenim la briceag. Un briceag, un cuțit, un satâr, o unealtă tăietoare se face ușor și frumos prin debitare cu jet de apa. Atenție, lucrurile enumerate mai înainte nu sunt arme albe. (Noi, la EasyCut nici nu facem așa ceva!) Cuțitele servesc și la o măcelărie. Ele pot face parte din arsenalul unui pomicultor. Un briceag vă poate ajuta într-o excursie. Sau cum s-ar spune, chiar dacă e noapte, nu toți câinii pot fi și lupi!

Deci, ca să vă faceți un briceag (personalizat) întâi trebuie să alegeți oțelul. Oțelul trebuie să nu fie călit sau puternic aliat. Pentru a putea fi prelucrat. (Dacă aveți o astfel de lamă ea va trebui mai întâi supusă unui tratament termic de decălire, altfel nu o veți putea ascuți!)

briceag finalizat

Banda de oțel care va fi tăiată cu mașina de debitare cu jet de apa, va primi forma pe care o doriți. Apoi, veți tăia prăselele. Veți ascuți cuțitul. Veți observa că prin polizare fină puteți da forme curbe mânerului. Lama va primi luciul printr-o polizare specială.

Ca să-ți faci un briceag nu mai este nicio grozăvie. La urma urmei, el poate fi și în formă de pește…

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?