O nouă modă antreprenorială: Micul Atelier!

Afacerile cu produse la realizarea cărora concură instalații de tăiere cu jet de apă încep să devină o modă. Este adevărat, o modă a tinerilor antreprenori pentru că tăierea materialelor după acest procedeu fiind o tehnologie relativ nouă (vezi materialul nostru despre „Istoric și esența tăierii cu jet de apă”) este oarecum firesc ca și cei care o folosesc să fie în general tinerii. Dar nu numai, căci filosofic vorbind, tinerețea este o stare de spirit.

În cele ce urmează ne propunem să vă prezentăm, pe scurt, câteva din condițiile necesare pentru a demara o astfel de afacere. Vom încerca să suplinim oarecum lipsa de răbdare pe care v-am solicita-o forțâdu-vă  să urmăriți un material video realizat în limba engleză, căci vom trece direct la concluzii. În același timp, vă rugăm să aveți în vedere faptul că instalația pe care o veți vedea în materialul video nu este una dintre cele pe care intenționăm să le promovăm, noi fiind adepții companiei „ROMAX”, cea care ne furnizează echipamentul și consumabilele. Dar, pentru a înțelege mesajul, video-ul de mai jos este suficient…

Instalațiile de tăiere cu jet de apă n-au „fumuri”

Când spunem că n-au fumuri vă este limpede la ce ne referim, căci să-ți montezi o astfel de instalație, un utilaj cu care să-ți permiți a spune că ai propria afacere, în mod sigur nu ai nevoie de spații pretențioase. Nu e nevoie să ai spațiu central, să fii în buricul târgului, se poate să lucrezi și să prosperi și fără a avea ferestrele orientate spre sud, nu trebuie să te lovești de alți pretendenți, cu bani mai mulți alocați în buget pentru chirie.

De fapt, că să demarezi o afacere care include în procesul de producție tăierea cu jet de apă, spațiul poate fi undeva la marginea orașului, sau într-o localitate apropiată. Esențial este însă să fii racordat la utilități. Să ai drum de acces, conexiune la internet!

După cum se observă în materialul prezentat, personajul nostru care-și prezintă atelierul și se vede treaba că este foarte mândru de el, are un spațiu ce poate fi cu ușurință amenajat ca fiind parte dintr-o anexă la gospodăria bunicilor, de exemplu.

Să zăbovim puțin asupra necesității racordării la rețeau de canalizare. Totuși, ea este necesară, trăim până la urmă într-o lume modernă iar condițiile de acum 50 de ani nu ar fi acceptabile. În același timp, fiind vorba de o instalație de tăiere cu jet de apă, încă sub foarte mare presiune, ne-am putea gândi că vom avea costuri exorbitante. Fals! Dacă sunteți atenți, veți remarca existența unui bazin de reciclare a apei.

Revenim la ideea de mai sus și să mai spunem o dată că trăim într-o socitetate diferită de cea de acum 50 de ani. Așadar, risipa și poluarea mediului nu mai sunt deloc opțiuni sau fapte inerente procesului de producție. Nu mai este acceptabil, iar instalațiile de tăiere cu jet de apă sunt și ele un rezultat al modernismului.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?