Visul american sau cum traiesc oamenii puternici

Unii oameni se supun toată viața la ceea ce le este scris, iar alții își construiesc singuri destinul. Apoi, mai sunt sunt cei care trec prin amândouă, fie din rebeli devin copii cuminți, fie în ei se trezește o forță nemaiîntâlnită după ce au stat o viață aplecați. Este greu de spus care dintre ei sunt oamenii mai puternici…

robert roberson CEO

Robert Roberson, cel care a cosntruit succesul companiei…

Robert Roberson este unul dintre aceia care au știut de la început ce vor. Poate nu a intuit chiar sută la sută cum să ajungă sus, dar a fost capabil să identifice oportunitatea și astfel să găsească drumul. Oprotunitatea a fost întâlnirea cu David G. Allen, un meșter desăvârșit al prelucrării pietrei, marmură și orice este dur și folosit în decorațiuni. (Mai mult, David era un artist și un meșter plin de bun-simț.) Iar drumul a fost folosirea tehnologiei de tăiere cu jet de apă sub presiune, ceea ce la vremea întâlnirii celor doi era chiar o noutate în industria comercială.

Când Robert Roberson l-a cunoscut pe David G Allen, asta se întâmpla în 1957, niciunul dintre ei nu știa că peste 10 ani totul se va schimba. Adică Robert a ajuns să-i cumpere compania şi în cele din urmă i-a redefinit acesteia o nouă strălucire. Totul însă se baza pe principiile de muncă autentică, pe plusvaloare adevărată și pe multă creativitate, atribute preluate de la mentorul său meșter pietrar.

Despre David G. Allen am mai scris și noi în Pardoseli și elemente decorative la nivel de artă, un text prin care scoteam în evidență minunăția decorului realizat prin water jet. Adevărul este că ideea de a ști de la început ceea ce vrei să faci te apropie mult mai stabil de succes. Vei fi un abonat la prima poziție în branșă, la lucrări și contracte valoroase și de prestigiu, în cele din urmă la bani. Iar banii, în America, te fac să fii stăpân!

Water jet-ul la modul creativ și autentic

Înainte de a insista pe succesul lui Robert Roberson, să vă spunem pe scurt despre ce fel de întâlnire am vorbit mai sus. Compania lui David G Allen a fost înfințată în 1920 și s-a axat de la bun început doar pe folosirea la o scară cât mai largă a materialelor decorative realizate din piatră, marmură, gresie, ș.a. Meșterul pietrar nu a mai apucat însă să-și vadă firma pe culmile succesului dat de mașinile de tip water jet. Însă moștenirea lui estetică, principiile de lucru și implicit numele său merg mai departe.

david allen

David Allen fondatorul companiei

În schimb, așa după cum mărturisea chiar pe site-ul companiei, Roberson și-a închipuit cu mulți ani înainte cum va fi sediul firmei sale. O companie care dacă lucrează în decorațiuni, trebuie să arate bine și la sediul ei. Încă de cum intri în locația din Raleigh (Carolina de Nord), ai senzația că ai putea fi foarte bine într-un palat renascentist din Italia. De la intrarea în sediu vezi imaginea din granit a Creației lui Adam a lui Michelangelo. Iar pardoseala este un mozaic ce reproduce o scenă cu Alexandru Cel Mare și calul său Bucifal.

În tot seediul companiei luxul și rafinamentul elementelor decorative este realizat din mii și mii de bucățele realizate prin water jet. Granit, gresie, sticlă, totul pus în imense scene ce reproduc sau sunt inspirate din marii maeștri.

Roberson a fost încă din tinerețe un mare admirator al lucrurilor de bun gust și a tot ceea ce se putea face din materiale rezistente. A intuit însă că pentru a obține comenzi, pentru a deveni competitiv, realizând mai ieftin și mai repede decât concurența, avea nevoie de un sistem de producție precis și de mare productivitate. Evident, mașinile de tăiere cu jet de apă, adică instalațiile de water jet.

Marile lucrări

Printre marile lucrări realizate de David G Allen Company s-ar putea aminti câteva de o desoebită notorietate. Poate cea mai cunoscută ar fi realizarea elementelor decorative la terasele și podelele de la „Ronald Reagan Washington National Airport” și de asemenea lucrări pentru Pentagon. Poate că nu sunt cele mai reprezentative, dar cu siguranță sunt contracte foarte sonore.

pardoseala din marmura

Să mai evidențiem „Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood” și „Mount Vernon visitor center”, iar acestea din urmă pe lângă costisitoarele proiecte de decorare din locuințe particulare. S-ar putea spune că notorietatea David G Allen Company este copleșitoare. Oricine are un hotel de lux, orice vedetă de la Hollywood, orice magnat de pe Wall Street sau pe scurt, oricine are bani și vrea ceva deosebit va comanda de la David G Allne Company, o firmă care-și datorează profitul și creativitatea în mare parte instalațiilor de tăiere cu jet de apă sub presiune.

Dar nu numai, succesul acestei companii stă și-n mâinile celor aproximativ 420 de artiști și graficieni care lucrează în departamentul de creație al firmei. Greu de spus dacă aceștia nu ar fi selectați pe baza talentului unde ar fi compania acum…

pardosea decorativa

Tinerețea senectuții

Robert Roberson deși oficial este CEO al acestei potente companii, pare a se fi retras totuși din prim-planul afacerilor cu water-jet. La cei 80 de ani ai săi, cu succesul ținându-se scai de el, Roberson se plimbă prin lume și se inspiră. Încă este o persoană foarte activă.

Visul american ar putea fi definit prin experiența de viață a acestui om. Mai mult, nu se liniștește și mai are două companii. Una de imobiliare, închirieri și vânzări de imobile de lux, alta de comercializare a operelor de artă.

Succesul a plecat de la marea lui intuiție: cu water jet se pot face lucruri mai fine, mai scumpe și mai repede decât cu orice altă metodă de prelucrare a materialelor.

Vrei să afli mai multe despre posibilitățile tehnologiilor Waterjet si FiberLaser?